Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags rostbiff

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Rostbiff stekt i gryta ger ett saftigt och gott kött. Om du vill göra sås att servera till rostbiffen reder du bara av skyn med litet maizena.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in köttet med salt, peppar, basilika och vitlök. Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttet runt om tills det fått färg. Stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och häll på rödvin och ½ dl buljong. Låt köttet bräsera på svag värme under lock ca 20 minuter.
  2. Skala lök och morötter och skär morötterna i bitar. Lägg grönsakerna i grytan och låt köttet steka tills termometern visar 60°, ca 30 minuter. Ta upp köttet, svep in det i aluminiumfolie och låt det vila ca 10 minuter. Tillsätt resten av buljongen och persiljan och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär upp köttet i skivor och servera det tillsammans med morötter, lök och sky eller sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.