Rostbiff stekt i gryta ger ett saftigt och gott kött. Om du vill göra sås att servera till rostbiffen reder du bara av skyn med litet maizena.
Instruktioner
- Gnid in köttet med salt, peppar, basilika och vitlök. Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttet runt om tills det fått färg. Stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och häll på rödvin och ½ dl buljong. Låt köttet bräsera på svag värme under lock ca 20 minuter.
- Skala lök och morötter och skär morötterna i bitar. Lägg grönsakerna i grytan och låt köttet steka tills termometern visar 60°, ca 30 minuter. Ta upp köttet, svep in det i aluminiumfolie och låt det vila ca 10 minuter. Tillsätt resten av buljongen och persiljan och smaka av med salt och peppar.
- Skär upp köttet i skivor och servera det tillsammans med morötter, lök och sky eller sås.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar