Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkel bröd med Äpple och Kanel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saftigt och jätte gott dinkel bröd (även nyttigt)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, kanel, honung, olivolja, rivna äpplen, linfrö, solrosfrön och ca 9 dl av mjölet. Arbeta degen smidig för hand tills den lossnar från kanterna i bunken. När man bakar med dinkel ska degen vara ngt lösare än en vanlig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 60 minuter. Smörj under tiden 2st 1,5 liters formar med lite olivolja. Ta degen ur bunken och arbeta in det resterande mjölet. Häll degen i formarna. Pensla ovansidan med vatten för att få en hård yta och strö lite flingsalt över. Grädda bröden längs ner i ugnen i 25 minuter i 225°.
  2. Receptet kommer från GI in the City – med Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • malinberg1 27 januari 2010

    Har snokat reda på GI-brödet. Baka och njut =)!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.