Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegotårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En vegetarisk smörgåstårta med två underbart goda fyllningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördela rödkålsblad på ett stort fat. Skär bort kanterna på brödet och lägg 3 skivor på rad på fatet.
  2. Fyllning 1: Skär avokado och äpple i tärningar. Strimla purjolök och hacka de gröna oliverna. Blanda allt i en skål tillsammans med kesella och mango chutney. Smaka av med salt och peppar. Bred röran på brödet. Lägg på ytterligare 3 skivor av bröd men på andra hållet, dvs tvärs över de undre skivorna.
  3. Fyllning 2: Smula ner fetaosten i en skål och blanda med créme fraiche. Skala och hacka rödlöken. Finhacka de svarta oliverna och röd paprika. Blanda ner rödlök, svarta oliver och paprika i röran och smaka av med salt och peppar. Bred röran på brödet och klipp krasse över så att det täcker hela tårtan. Lägg på ytterligare 3 skivor av bröd.
  4. Bred philadelphiaost på hela tårtan så att den täcker brödet. Lägg groddar på kanten runt om. Fördela sallad i varje hörn. Skär snitt i en rädisa och placera i mitten av tårtan. Skala och skär avokadon i skivor, skala och hyvla moroten med en potatisskalare. Strimla sockerärter och finhacka rädisorna. Dela granatäpplet och skrapa ur kärnorna.
  5. Garnera sedan tårtan med avokadoskivor, hyvlade morötter, rädisor, granatäppelkärnor och sockerärter. Fördela krasse över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.