Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grynningsbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergott och enkelt bröd att göra. Skiva det i skivor och frys in, bara att ta upp och tina när det är dags att äta! Det är bara att ta lite vad man har hemma i skafferiet och slänga i degen. Jag brukar ha valnötter, äpplen, jordnötter, paranötter, pumpakärnor, pinjenötter och allt möjligt. Allt blir gott i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop filmjölk, bikarbonat, sirap och salt i en rejäl bunke. Ner med vetemjöl, grahamsmjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, nötter och allt annat ni vill ha i brödet. Rör ihop till en smet.
  2. Smöra och bröa två avlånga former och fyll dem med degen. Jag brukar bröa formarna med krossat linfrön och sesamfrön.
  3. Strö över lite vetemjöl, pumpakärnor och flingsalt. Grädda i 175 grader i 90 minuter. Täck med folie om det börjar brännas.
  4. Låt bröden vila i formen, gärna ett par timmar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.