Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölksbröd för bakmaskin

 
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Ett bra grundrecept för bakmaskin på ett saftigt bröd baserat på filmjölk. Variera med t.ex. 5 söderklippta fikon, en dl valnötter eller en matsked linfrön eller olika mjölsorter. Vill man göra det grövre så kan man tillsätta hela eller sönderklippt korn som vetekorn, dinkelkorn etc. Vill du ha ett ljusare bröd så byter du ut fullkornsmjölet mot siktat vetemjöl. Mängden filmjölk är densamma så länge du inte tillsätter något som suger åt sig vätska.

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp ingredienserna i bakmaskinens behållare, om du fördröjer bakningen (t.ex. till morgonen efter) så se som vanligt till att jästen inte kommer i kontakt med vätskan. På min maskin så kör jag på fullkornsprogrammet och ställer in brödstorlek 500 g. Brödet står sig bra och blir faktisk ännu godare dagen efter, om man kan hålla sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.