Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vörtbröd i bakmaskin

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Mums! Gott och billigt bröd! Utgick från ett reklamblad och förbättrade receptet...

Ingredienser

Instruktioner

Följ instruktionerna till din maskin. Jag värmer vätskan lite och häller i allt enligt listan. Program bas/normalt. När det piper efter första jäsningen tillsätts russinen. (Vid andra knådningen.) Njut av goda dofter som sprider sig med det färdiga brödet!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • maithab 29 november 2008

    Vad är pepparkakskrydda? Är det en blandning med kryddnejlika? Ingefära? Även kanel? Var köper man porter? Ett tips om du ändå ska värma vätskan och blandar allt på en gång (INTE timer) är att använda vanlig jäst. Den bör då stoppas i tillsammans med vätskan.

  • PinkLadie 29 november 2008

    Bra tips! Porter köpte jag på min lokala icabutik för ca 9:- (öl 3,5 %) Pepparkakskrydda är ingefära, kryddnejlika och kanel. Den ersätter den sammanlagda mängden av dessa kryddor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.