Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smaskigt filbröd

 
Skriv ut

Det här brödet är numera det vanligaste och mest omtyckta brödet hemma hos oss. Jättegott och enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100°C. Blanda bikarbonat och bakpulver i filmjölken och tillsätt sirap, salt, solrosfrön, linfrön, ev. russin, ev. morot, havregryn och brödkryddor och blanda. Tillsätt vetekli och rågsikt eller grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Degen blir kladdig.
  2. Häll degen i en smord långpanna eller stor ugnsform och fördela den så jämt du kan med en slev eller liknande.
  3. Ställ in i ugnen. Höj temperaturen efter 45 minuter till 175°C. Låt brödet stå ytterligare 30 minuter eller tills det fått fin färg.
  4. Låt brödet svalna i formen. Skär det sedan i 4 limpor (som ett kors i långpannan).
  5. (Laktosfri: använd laktosfri fil.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.