- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jättegott grovt matbröd från Leila Lindholm
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
- Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
- Då jag inte hade mörk sirap hemma, tog jag ljus istället, rågmjöl hade jag inte heller så jag använde 1.5 dl havregryn och 1 dl rågkross. Jag använde inte fikon, hasselnötter eller russin, utan 2 äpplen som jag blandade i.
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här är bara så himla gott! Jag har Leilas senaste kokbok där detta recept finns med och bakade brödet häromveckan. Jag har bakat många liknande bröd med bikarbonat och massa frön och gryner men det här är nog det godaste av dem alla.