Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turbosnabb filmjölkslimpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegott grovt matbröd från Leila Lindholm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
  4. Då jag inte hade mörk sirap hemma, tog jag ljus istället, rågmjöl hade jag inte heller så jag använde 1.5 dl havregryn och 1 dl rågkross. Jag använde inte fikon, hasselnötter eller russin, utan 2 äpplen som jag blandade i.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mini08 11 september 2009

    Det här är bara så himla gott! Jag har Leilas senaste kokbok där detta recept finns med och bakade brödet häromveckan. Jag har bakat många liknande bröd med bikarbonat och massa frön och gryner men det här är nog det godaste av dem alla.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.