Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt bröd med nötter och russin

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jättegott grovt bröd som går snabbt att göra då det inte behöver jäsa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser (fast bara 4 dl av vetemjölet) i en bunke.
  2. Häll sedan på vätska och sirap. Blanda i vetemjöl tills smeten blir lagom kladdig och ganska tung.
  3. Smöra två brödformar (inget ströbröd behövs)
  4. Grädda i 175 grader ca 50-60 min. Brödet ska vara lite kladdigt men inte degigt.
  5. Godast nybakat givetvis! Funkar jättebra att skiva upp och frysa in. Är gott även utan pålägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.