Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga papadums

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

I Indien serveras spröda papadums, gjorda på lins- eller ärtmjöl. Detta recept baseras på vetemjöl, som med chili, paprika och lök ger goda och smakrika papadums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur chilin och paprikan. Skär dem i mycket små tärningar. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda ner chili, paprika och lökhack i mjölblandningen. Tillsätt olja och vatten. Arbeta snabbt samman allt till en smidig deg.
  3. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut varje degbit till en tunn kaka, ca 20 cm i diameter, på ett mjölat bakbord.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek ett bröd i taget i oljan, ca 1 minut per sida. Tryck ner brödet med en gaffel eftersom de lätt pöser upp.
  5. Ta upp brödet med en hålslev. Lägg dem på galler. Låt dem svalna och droppa av.
  6. Tycker du att det är besvärligt och osar för mycket när du steker i olja? Då passar det dig säkert bättre att grädda bröden i ugnen. Lägg 2-3 papadums på en het plåt. Grädda bröden i 275 grader ca 3 minuter. Bröden får inte lika vacker färg som när de gräddas i en stekpanna men de blir garanterat både knapriga och goda ändå.
  7. Servera gärna med "Indisk grönsakscurry", se annat recept.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.