I Indien serveras spröda papadums, gjorda på lins- eller ärtmjöl. Detta recept baseras på vetemjöl, som med chili, paprika och lök ger goda och smakrika papadums.
Instruktioner
- Kärna ur chilin och paprikan. Skär dem i mycket små tärningar. Skala och finhacka löken.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda ner chili, paprika och lökhack i mjölblandningen. Tillsätt olja och vatten. Arbeta snabbt samman allt till en smidig deg.
- Dela degen i 20 bitar. Kavla ut varje degbit till en tunn kaka, ca 20 cm i diameter, på ett mjölat bakbord.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek ett bröd i taget i oljan, ca 1 minut per sida. Tryck ner brödet med en gaffel eftersom de lätt pöser upp.
- Ta upp brödet med en hålslev. Lägg dem på galler. Låt dem svalna och droppa av.
- Tycker du att det är besvärligt och osar för mycket när du steker i olja? Då passar det dig säkert bättre att grädda bröden i ugnen. Lägg 2-3 papadums på en het plåt. Grädda bröden i 275 grader ca 3 minuter. Bröden får inte lika vacker färg som när de gräddas i en stekpanna men de blir garanterat både knapriga och goda ändå.
- Servera gärna med "Indisk grönsakscurry", se annat recept.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar