Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF- Bröd

(28 kommentarer)  
LCHF- Bröd LCHF- Bröd
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mycket gott bröd för LCHF-aren när suget efter bröd blir stort. Håller flera dager i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa osten väl. Tillsätt yoghurt och ägg och rör ihop noga. Tillsätt bakpulver och fiberhusk och rör noga igen. Låt degen svälla 10 minuter.
  2. Rulla 6 små bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Baka ca 20 minuter i 200 graders ugn. Låt kallna helt på plåten innan du rör dem.
  3. ag brukar garnera frallorna med linfrö eller hackad mandel innan jag bakar.

Liknande recept

Kommentarer (28)

  • TheFatGolfer 18 augusti 2009

    Måste säga att bröden ser väldigt goda ut! Måste testa ikväll, återkommer med betyg ;)

  • missmongo 29 augusti 2009

    Det här brödet är det bästa LCHF bröd jag ätit! Använt det till smörgåstårta oxå och det blev toppen! Jag undrar om man kan göra en stor sats och frysa in?

  • kaajin 12 september 2009

    jättegott :) smakar nästan som vitt bröd!

  • popsan 8 oktober 2009

    riktigt gott..jag gör dom små och garnerar dom med sesamfrön... ungarna älskar dom, får köra trippel sats varannan dag...tack för receptet..

  • evaldo 30 oktober 2009

    Hejsan Lola. Jag vill ge ditt LCHF bröd högsta poäng. Det var supergott,det smälter i munnen. Jag fördubblade receptet och bakar dem ett par gånger i veckan. Kram evaldo

  • suss51luss 4 november 2009

    Jättegott bröd jag bakar det ofta äter med smör och salami mums tack för ett bra recept

  • sandrajaber 24 november 2009

    Åhhheeeee inte konstigt mina smakade äckligt, råkade ta två msk istället för 2 tsk

  • delfifelfi 30 november 2009

    kan man även ta philadelphiaost?

  • sandrajaber 7 december 2009

    jag förstår inte varför mina blir platta

  • Smackebonk 14 december 2009

    Mina blev också platta :(

  • Okänd 28 februari 2010

    Det där ser ju klart mumsigt ut..bröd saknar man otroligt mycket!!!!

  • lotta80 31 maj 2010

    Är det oupsi?

  • LOSU 17 januari 2011

    Hade tänkt att prova att baka detta bröd idag, men hade svårt att hitta Fiberhusk. Till slut fann jag att det lokala apoteket kunde ta hem det, men det var dyrt - drygt 80 kr för en förvisso ganska stor påse. Med tanke på att det bara ska vara 2 msk till en sats känns det ju förtuom att det är dyrt ganska onödigt att köpa en stor påse. Någon som med bra resultat har provat att ersätta Fiberhusk med något annat ochi så fall med vad?

  • Starborg 19 januari 2011

    Jag köpte på coop och det stod på glutenfria hyllan och kallas Psyllium. Den kostade ca 35 kr. Det är detsamma som fiberhusk. Hoppas du hittar så du kan baka!

  • Jansingen 10 mars 2011

    Brödet blev gott trots att jag böt ut yoghurten mot creme fraiche. Nästa gång ska jag definitivt göra dubbel sats och prova att minska på bakpulvret. Ovanpå strödde jag rostade solroskärnor. Fiberhusk var inget problem att få tag på i Willys glutenfria hylla.

  • nonne2 26 april 2011

    Tackar, tackar för ett recept på ett gott lchf bröd. Jättegott. Längtat efter smörgåstårta, så nu ska det bli av till helgen, detta recept måste funka bra till bottnar.

  • kattis88 4 maj 2011

    tack för receptet! jag bytte ut fetaosten mot samma mängd keso. det blev som tjockpannkaka, så jag tog 2 skivor och hade vispad grädde o några hallon som jag mosade ihop. Vips hade jag en jätte enkel o god middag :)

  • Annita 24 juli 2011

    Jag testade att lägga till ½ dl Pofiber och det blev ett "torrare" bröd likt en ostfralla. Dessutom fick smten/degen vila ca 20 minuter innan jag formade och gräddade bröden.

  • Kanaerik 17 augusti 2011

    Absolut godaste Lchf brödet Lade till 1/2 dl pofiber och det vart kanon Gjorde tredubbel sats så det blev lite större bröd :) Bara + från mig

  • Anneli1980 9 september 2011

    Baka just dessa bröd men när jag tog ut dom så blev dom platta????Undrar varför????

  • lena4 3 januari 2012

    Har bakat detta idag och smaskigt säger jag. Provade att göra lite större, såg att nån annan skulle göra smörgåstårta. Jag blev sås sugen. Har du provat det ? Detta bröd kommer jag att baka igen. En femma är det värt.

  • monicadanell 8 januari 2012

    jätte goda men mina blev platta

  • krispa 22 januari 2012

    Riktigt goda bröd! Mina bullar blir höga och fina, men jag har pofiber i smeten. Idag tänkte jag använda bröden som naan- bröd till tikka masala kyckling. Toppbetyg!

  • markissan 15 februari 2012

    Mina blev super goda, det var bara en som sjönk ihop lite!!!

  • Daniel6 9 mars 2012

    För oss som räknar KCAL så blir det så här mycket per bulle (om du gjorde 6 st): 47.9 kcal 3.4 protein 1.8 kolhydrater 2.9 fett

  • HELLAN71 18 mars 2012

    Tycker att det smakar lite som tjockpannkaka, men bättre än inget bröd..Tack för receptet

  • missvera 6 maj 2012

    smaka bra!! hade i pofiber oxå 3 dubbla satsen så 1 dl hade jag i men skulle kunna ha haft i lite till för ett torrare bröd. smör och pepparsalami till var super :)

  • Jess-ab 23 februari 2013

    Jag hade i vanlig riven ost istället för feta. Och dubblade satsen. Smeten blev mycket tjock och kladdig som tapetklister, men lyckades forma 12 bollar. Står i ugnen, ganska bruna upptill.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.