Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt frukostbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Luftigt och enligt dottern väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet. så att det blir som en gröt. Tillsätt resten av vattnet och låt vätskan bli 37 grader Tillsätt psylliumskal och jäst och sirap och kesella. Rör om och låt blandningen svälla i 10 min. Sätt i det mesta av mjölblandningen, bakpulver och salt. Spara lite mjöl till utbakning. Arbeta degen väl i maskin. Låt degen jäsa 30 min. Dela degen i bitar och rulla till bollar. Degen känns kladdig men med mjöl på händerna så går det bra. Gör en plåt och grädda. När första plåten är i ugn så gör nästa plåt annars så jäser brödet och flyter ut om man gör alla plåtar på en gång. Låt jäsa ca 5 min på plåt innan gräddning.
  2. Garnering: Vallmofrö eller bovetekross Ugn 225 12-14 min

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Cindroses 5 november 2014

    Hur mycket rivna morötter ska det vara i? Är ju väldigt mycket vätska i det och det lär ju påverka degen en del.

  • Cindroses 10 november 2014

    Luftigt, saftigt och jättegott bröd! Inte för sött heller som jag tycker att mycket matbröd kan vara. Full pott ifrån mig :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.