Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla havrebröd med linfrö

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett recept jag fann på baksidan av en havregrynsförpackning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips! Jag tar alltid minst en dl havregryn i de flesta bröd jag bakar. Det ger en mycket god smak och saftigare bröd som inte smular så lätt.
  2. Rör ut jästen i litet av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, havregryn och linfrö. Rör om och låt svälla i ca 15 min.
  3. Tillsätt vetemjölet, men spara ca. 1 dl till utbakningen. Arbeta degen i 5 minuter i maskin eller i ca 10 minuter för hand. (Bra armträning!) Strö över litet vetemjöl och låt jäsa övertäckt i ca. 1 h.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig med resten av mjölet. Dela degen i två bitar och forma dem till runda eller ovala bröd. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa i ca. 30 minuter.
  5. Skåra bröden med en vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter. Lägg bröden att kallna utan duk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • FinaFarbrorTuld 17 juli 2011

    får man fråga.. hur varm skall ugnen vara....?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.