Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsfrallor med solrosfrön, glutenfria

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Ljuvliga frallor sprängfyllda med saftiga morötter. Solrosfröna på toppen ger brödet en god, nötig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, olja, salt, fin riven morot, havregryn och bovetemjöl. Blanda ihop allt till en smet. Tillsätt fiberhusk och blanda degen med en elvisp eller bakmaskin i 7-10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Rulla ca 15 bullar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med vatten och strö över solrosfrön. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8-12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.