Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knådfria brödet

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Enkelt bröd som inte knådas utan alla ingredienser rörs ihop.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ned jäst i en stor bunke, tillsätt salt och honung samt lite av vattnet och rör ut jästen tills den löses upp. Tillsätt resten av vattnet och chiafrön, havregryn och mjöl gradvis. Rör ihop med en trägaffel, degen ska vara något kladdig. Jäs i 1 timme. Dela degen i två delar som läggs i två brödformar, eller på bakplåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 250 grader och jäs bröden under tiden. Sätt in bröden mitt i ugnen (250 grader) i 15 min därefter sänk ungen till 125 grader och tillaga ytterligare 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emillovisa 13 mars 2013

    Kan 3 msk chiafrön + 9 msk vatten bytas till alt. 3 ägg

  • sanlin 23 september 2014

    Jättegott!! Hade ingen honung utan tog lite sirap istället. Supergott!! Barnen jublade ocså :))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.