Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbt bröd i långpanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott och smakrikt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vatten, mjölk, honung och salt. Rör ner kornmjöl och dinkelsikt. Arbeta snabbt för hand ihop till en mycket lös och rinnande deg. Degen ska inte knådas. Jäs övertäckt i 60 minuter.
  2. Häll upp degen direkt i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Platta ut degen med händerna så att nästan hela långpannan täcks. Låt jäsa i 15 minuter medan ugnen värms till 250º.
  3. Pensla med uppvispat ägg och strö över fröna, varken fröna eller penslingen är nödvändiga men det blir festligare.
  4. Grädda i ca 15-17 minuter tills brödet fått fin färg.
  5. Brödet blir inte högt men kan delas som pitabröd och siktkakor. Brödet är godast dagsfärskt och går utmärkt att frysa och värma i mikron.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lindvallen 1 augusti 2010

    Tack för detta brödrecept. Så enkelt och så gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.