Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franskt bondbröd (Mikes bröd)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Supergott lantbröd som tar tid men är väl värt det. Detta med att jäsa i korg tycker jag dock är överskattat, utan jäser det som vanligt. Eftersom det tar så lång tid, är det lika bra att göra två bröd. Ge bort det ena om du inte har plats i frysen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. OBS till ett bröd:
  2. 2 dl kokande vatten hälls över 1 1/2 dl graham - arbeta samman. Strö lite mjöl över. Täck med plastfolie. Låt stå ett dygn.
  3. 2 dl vatten 37 gradigt hälls på degen. Tillsätt jäst och ca 7 dl vetemjöl. Arbeta degen kraftigt. Jäs en timme.
  4. Baka ut till ett bröd. Lägg i mjölad brödkorg (jäser upp vackert då). Täck med duk. Jäs två timmar.
  5. Grädda sedan på dubbla plåtar! 175 grader på nedersta falsen, i 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 19 april 2008

    Ja, var lite tveksam till hur jag skulle rösta. Men det blev en fyra för själva brödet blev bra. Men för min del alldeles för salt i smaken. Nästa gång blir det mycket mindre salt i. Jag fick ju aldrig nåt svar på det där med dubbla plåtar så jag kan ju tala om att jag hade inte det. Använde varmluftsugnen och jag vet ju inte om det gjorde nån skillnad, men som sagt, själva brödet blev bra...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.