- Serverar: 30-40 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jättegoda limpor som inte behöver jäsa
Du spar en massa tid allt klart på 1 timme.
Lägger till.....Går kanon att frysa limporna
Lycka till kram zanette
Instruktioner
- Smula jästen.
- Värm degspadet 37°. Lös upp jästen.
- Blanda i havregryn, olja, sirap, salt, brödkryddor, morot. Häll i rågkross och rågsikt, blanda väl. Tillsätt vetemjölet ca 15-17 dl, ej för fast konsistent.
- Arbeta degen väl och ta upp den på mjölat bakbord
dela degen i 4 lika delar som formas till limpor och lägges på smord långpanna.
- Degen/limporna skall inte jäsa.
- Sätt in limporna direkt i kall ugn. Sätt på 200° första falsen. Grädda brödet 40-45 min.
- Låt limporna kallna på galler under bakduk.
- Tips:
Blanda vatten och olja pensla på varmt bröd.
- Brödet kan penslas med vatten innan man sätter in dom i ugnen och strö över vallmofrö/sesamfrö.
- Dela degen i 5 delar lägg i brödformar som smörjes och strös med vallmofrö eller sesamfrö.
- OBS!
Håller du dig till jästmängden och vätskan så kan man blanda brödet hur man vill.
- Brödet smakar lika gott med bara vetemjöl och givet kryddor, om man inte har något annat hemma.
tänk bara på att degen ska vara lite klibbig när du bakar ut limporna ger bäst resultat då..
Publicerat den
16 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har bakat detta bröd i veckan men gjorde lite annorlunda... Dels glömde jag sirapen och så hade jag ingen rågkross hemma så det hoppade jag helt enkelt över. Tog nog en liter rågsikt och resten vetemjöl men i övrigt så följde jag receptet och det blev mycket uppskattat av alla ätare! Själv fick jag inte smaka eftersom jag inte tål gluten men jag fick dela med mig av receptet och kommer definitivt att göra dessa limpor igen, enkelt, bra och tidsbesparande utan jäsning! Perfekt!
Vilket praktiskt och supergott bröd. Efter att ha gjort det enligt receptet en gång har jag exprimenterat med både linfrö och annat från mina gömmor. Fungerar bra. Pratade med en kvinna som berättade att hennes mamma och granntanterna för ett antal år sedan bakade sitt bröd i ugnen så här ibland. Tack för tipset.
Tack för världen enklste bröd går ej att misslyckas
Hej Låter enkelt, gott och nyttigt. Hur mycket vatten använder som havregrynen ska svälla i, och hur länge ska det svälla? Mvh
Hej jag häller bara i så dom suger åt sig ca 1-2 dl vatten. jag börjar med havregrynen sen får dom svälla i ca 5 min men man kan svälla hur länge man vill. är det för grötigt häller jag bara på mer vatten. mvh zanette
Tack till er alla som har skrivit här, Har missat att jag skulle tacka för att ni testat mitt bröd, Det är ju mitt första recept som jag lakt ut... mvh zanette
Hej Bakade detta idag. Supergott och enkelt. Mvh
Tack beca, visst var det super gott... Ja baka det åxå förra veckan men då lät jag det jäsa i 10 min innan jag la det i kall ugn.. jag tvätta av händerna å gjorde rent min assistent, sen åkte det in, dom blev lite högre av jäsningen... mvh zanette
Superduper bra recept det här! Gillar när det blir mycket av en sats. Maken och ena dottern bakade dessa igår kväll. Hade inte rågkross hemma så det blev vetekross istället. Tog även vetemjöl special i och lite lantbrödsmjöl av 4 sädesslag. Gott blev det!
Hej! Har idag äntiligen bakat dina limpor, blev mycke uppskattat min make han sa dom smakar som lantgrova. Blir en 5 från oss. Tack för receptet
Lätta och snabba att göra. Hade inte rågkross, så jag tog 1/4 dl grovt rågmjöl och 1/4 dl linfrön (gjorde halvsats). Det funkade bra och blev gott :)
Kanon gott luftigt,saftigt och lättbakat.Jag halverade receptet och gjorde två limpor och det gick bra
Hej! Har bakat ditt bröd idag och det blev kanonbra. Idag följde jag receptet men nästa gång experimenterar jag lite. Tänker ta i några msk linfrö och kanske byta ut 1-2 dl vetemjöl mot grövre mjöl t ex grahamsmjöl eller grovt rågmjöl. /Annica
Jättegott och snabbt att göra. Man kan knappt tro att man får så gott bröd på så kort tid, men det får man! :) <3 Helt otroligt. Alla uppskattade brödet och frågade efter mer. Jag har gjort det flera dagar i rad nu, vi bara äter o äter! :P haha
Lånar receptet verkar vara ett toppenbröd Kram Snuppan4
Hej Jag tackar och niger för alla fina kommentarer ni skrivit här om mitt bröd... Man kan blanda brödet hur man vill bara att experimentera som ni vill med degen, men följ bara vätskan och jäst mängden..... Ja gör själv olika bröd hela tiden... /// Kram till er alla zanette
Kanon-bröd...Gott och lättbakat.
Väldigt gott har bakat det två gånger nu får ut 20skivor per limpa så det är perfekt som studerande att baka istället för att köpa bröd. PS om man låter de jäsa i ca 20 min blir de riktigt stora :P