Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörkt bröd

(8 kommentarer)  
Mörkt bröd Mörkt bröd
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftigt och gott matbröd! Tips: Man kan byta ut en del av mjölet mot tex linfrö, solrosfrö, kruskakli, havre eller rågkross, russin, pumpakärnor. Jag brukar byta bort det mesta av vetemjölet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform.
  2. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • farmoringer 20 april 2008

    Hej. Ett supergott bröd som jag har bakat idag, Tack för receptet.../ Inger

  • bastian46 22 mars 2009

    Det blev jättegott. Jag kompletterade med en förpackning fruktblandning, och det blev som en kaffekaka. Nästa gång ska jag inte ta med fruktblandningen, för brödet blev sååååå gott ändå. Tack för receptet majamia!!!! Christian

  • ceciliaandersson 11 april 2009

    Verkligen ett smarrigt bröd. Och framförallt väldigt enkelt att göra. Bytte också bort det mesta av vetemjölet. Känns mer nyttigt då. Ska ta det med mig hem till familjen på påsk så hoppas att dom också njuter av det :)

  • flabban 10 maj 2009

    Supergott. Mörkt, saftigt och mycket enkelt att baka. Tack för ett bra recept.

  • anmawa 14 oktober 2009

    Brödet blev kanongott och väldigt mättande. Jag är hemma med feber så filmjölken var förstås slut. Jag tog kesella som jag hade över, turkisk yoghurt och mjölk så jag fick ihop 5 dl vätska och det gick alldeles utmärkt. Det här kommer att bli en ståede favorit hos oss.En klar 5:a.

  • rosen87 9 mars 2010

    Gott :) Och väldigt enkelt att göra...

  • rubus 24 december 2010

    Mycket gott och saftigt bröd, passar mycket bra till sill. Mycket enkelt att baka.

  • storasysteria 26 januari 2011

    Detta är mammas allra godaste bröd! Jag älskar det. (:

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.