Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart italienskt bröd

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet kom i min ägo för flera år sedan. Hur minns jag inte, men faktum är att detta brödet står utan konkurrens här hemma. Det blir högt och vackert att se på, passar därför jättebra till buffén. Konsistensen är luftig, så den går hem även hos barnen. Vi avnjuter brödet så ofta vi kan! Kall degvätska ger lång jästid, men suveränt resultat enligt mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut den smulade jästen i vattnet. Tillsätt salt och olja.
  2. Arbeta in mjölet till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Jäs i 2 timmar.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen i två delar som sedan delas i 3 delar. Fläta dem till två flätor.
  4. Smörj två avlånga brödformar och lägg i flätorna i dessa. Jäs i ytterligare 45 minuter. Sätt ugnen på 250º.
  5. Grädda i 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt bröden grädda färdigt i eftervärmen i 15 minuter till.
  6. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • SEAbjrpn 2 september 2008

    Tack för brödreceptet, kan ju knappast lättare att göra. Kram SEA

  • GUNILLAU 12 september 2008

    Jättegott bröd! Jag lät degen jäsa över natten och det gav en syrlig touche åt brödet. GUNILLAU

  • CajsaH 25 oktober 2008

    Tack för brödreceptet, har nu bakat det flera ggr och lika lyckat varje gång, familj och vänner uppskattar det mycket

  • phillerille 1 februari 2009

    Lätt som en plätt, och jättegott bröd. Jag körde brödet med vattenbad och fick en lite hårdare kant, underbart! Svåraste var att göra flätan, det fick frugan hjälpa till med :-)

  • susie_q 28 juli 2009

    jättegott bröd,men det vart en så hård skorpa och nästan svart uppe på.vad ska man göra för att inte få det så ? annars var det supergott och lätt att göra :)

  • redd 25 juli 2010

    Har snabbt blivit en favorit, håller sig fräscht ovanligt länge för att vara ett ljust bröd (framför allt formfranska) Dessutom är den effektiva arbetstiden för 2bröd bara ca30min om man har en assistent.

  • daggdroppedotse 12 december 2011

    Väldigt gott bröd. Perfekt konsistens, skorpa och allt. Lätt att göra också. Detta kommer jag absolut göra flera gånger.

  • jgrasjo 15 januari 2012

    Nu har jag bakat detta bröd 2 ggr med myckey gott resultat. Nu sist så gräddade jag flätorna i långpanna istället för i form och tyckte att resultatet blev bättre med högre bröd som fick en godare skorpa. I ett av bröden knådade jag i en hel rostad vitlök, det blev fantastiskt gott. Receptet fungerar väldigt bra med torrjäst och med fullkorns blandat mjöl, Penslade även med ägg och strödde på vallmofrön.

  • EvelinaH1 12 oktober 2012

    Supergott bröd! Har bakat det flera ggr och haft i olika kryddor. Det blir hur gott som helst med timjan i, det rekommenderar jag starkt!!! 5 stjärnor från mig

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.