Jättegott och nyttigt bröd med tuggmotstång och som sätter igång magen. Man kan variera frukterna och nötterna som man vill eller så hoppar man bara över något och tar lite mera mjöl.
Instruktioner
- Lös jästen i vattnet, blanda ner resten av ingredienserna utom mjölet. Tillsätt mjölet pö om pö tills det blivit en kladdig deg.
- Låt jäsa i bunken under duk i 1½ timme.
- Baka ut till önskad bröd storlek. Antingen en stor eller 2 mindre. Lägg på långpanna och jäs yttligare 30 minuter under duk.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla brödet med olivolja och strö på flingsalt.
Grädda längst ner i ugnen i 20 minuter.
- Sänk värmen till 150 grader, grädda yttligare i 25 - 30 minuter.
Låt svalna under duk.
- Man måste inte ha fikon, aprikos o nötter som receptet ovan. Ett alternativ på detta recept är att byta ut alla ingredienser nedanför olivoljan och så kan man ha tex. 1 dl. soltorkade tomater och ca 16 dl vetemjöl.
Publicerat den
8 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska det vara torkade fikon & aprikoser, eller färska?