Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med frukt och nötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jättegott och nyttigt bröd med tuggmotstång och som sätter igång magen. Man kan variera frukterna och nötterna som man vill eller så hoppar man bara över något och tar lite mera mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i vattnet, blanda ner resten av ingredienserna utom mjölet. Tillsätt mjölet pö om pö tills det blivit en kladdig deg.
  2. Låt jäsa i bunken under duk i 1½ timme.
  3. Baka ut till önskad bröd storlek. Antingen en stor eller 2 mindre. Lägg på långpanna och jäs yttligare 30 minuter under duk.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla brödet med olivolja och strö på flingsalt. Grädda längst ner i ugnen i 20 minuter.
  5. Sänk värmen till 150 grader, grädda yttligare i 25 - 30 minuter. Låt svalna under duk.
  6. Man måste inte ha fikon, aprikos o nötter som receptet ovan. Ett alternativ på detta recept är att byta ut alla ingredienser nedanför olivoljan och så kan man ha tex. 1 dl. soltorkade tomater och ca 16 dl vetemjöl.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jzw0010 6 april 2009

    Ska det vara torkade fikon & aprikoser, eller färska?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.