Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med frukt och frön

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Ett helt underbart bröd som går att variera efter smak och tycke. Detta är min variant som har blivit en stor favorit. Smakar bäst med créam cheese och en kopp varmt te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung, rivet äpple och äpplemos. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
  2. (Jag blandade gula och svarta russin. Det blir både godare och ser trevligare ut)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bp72 14 november 2008

    Ettt gott bröd som jag inte kan vara utan.

  • malin_olsson50 14 oktober 2010

    Tack så mycket för detta recept! Oerhört gott! Älskar bröd med frukt, frön och nötter. Tillsatte därmed grovt hackade cashewnötter. Min far blev helt frälst i detta bröd:) Hans ord: - Varför kan de inte göra ett sådant här gott bröd till affärerna? Och jag kan inte mer än hålla med..fast då det är så enkelt och mycket godare med färskt bröd direkt från ugn, så är det kanske bäst ändå att det inte finns:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.