Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med Keso

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Saftigt gott bröd med Keso. Kan lätt göras "nyttigare". Om man vill kan man blanda i lite "nyttigheter", som vetekli, linfrö, eller solrosfrön, allt efter smak och tycke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet. Häll i mjölken (helst standard) låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och lös noga.
  2. Blanda i saltet, havregrynen, honungen och keson. Häll i mjölet, men spara lite till utbakningen. Låt jäsa i ca 40 minuter.
  3. Kavla ut degen till en platta som passar i en långpanna. Skåra upp degen i så stora brödbitar du vill ha. Låt jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter. Om man vill kan man ju pensla och strö över någon sorts frön också.
  4. Grädda i ca 200 grader i ca 20 minuter

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kristinfahl 28 maj 2009

    Förstår inte vad degen ska jäsa av när ingen jäst ingår???

  • TinaBlomman 28 maj 2009

    Förlåt så jättemycket, klart det ska vara jäst.........50 g. jag har rättat till felet nu. Tack för att du påpekade det, det var slarvigt av mej att glömma jästen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.