Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörkt bröd

(16 kommentarer)  
Mörkt bröd Mörkt bröd Mörkt bröd
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett jättegott bröd som mättar. Behövs knappt något pålägg, men passar bra tillsammans med cream cheese. Går såklart att variera vilka frukter och frön/nötter man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda yoghurt och sirap i en bunke.
  3. Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
  5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • gummsen 25 augusti 2009

    Bakade det här igår kväll och blev mycket nöjd med resultatet det var mycket saftigt och smakrikt. En klar 5:a.

  • Born61 18 oktober 2009

    Utan tvekan en 5:a här också. Kommer absolut att göra detta bröd fler gånger.

  • bm61 19 oktober 2009

    Min man har detta bröd med sig när han jagar Älg, det funkar kanon att ha med sig när man bli i skogen hela dagar som han blir när han jagar vilt !!!!

  • sandstromdj 8 januari 2010

    Mums! Gott - och snyggt bröd.

  • mauve 25 januari 2011

    Godare än såhär blir det inte! Suveränt =D

  • sand1 26 januari 2011

    Tack för ett bra recept, det blev jätte gott tyckte jag, OCH nyttigt! Skönt att slippa knåda och vänta på jäsning också. Jag använde lättfil istället för yoghurt och det gick jätte bra. Jag hade inte katrinplommon eller tranbär men finhackade aprikoser hade jag i och det gav jätte god sötma. Behövs inget pålägg ens! Klar femma!

  • martin84tbg 27 februari 2011

    Bakade idag enligt ditt recept "Mörkt Bröd", Måste faktis säga att det var bland det godaste bröd jag ätit. Måste poängtera att det var första Brödet jag bakat!

  • FlyMe 1 maj 2011

    Det här är det bröd jag bakar oftast just nu! Det blir ALLTID bra. Jag blandar i lite olika nötter och torkade nötter utefter vad som finns här hemma. TACK för bra recept! :-)

  • christincarlsson 19 oktober 2011

    Mmmm, gott! Mycke att tugga på, men så gott med ett gott smör på.

  • emmiva 9 november 2011

    Det godaste bröd jag har ätit!!! Jag har aldrig bakat bröd tidigare, men detta var väldigt enkelt att göra och blev supergott=) Det kommer att dröja innan jag köper bröd i affären igen...

  • a-lie 6 januari 2012

    Fantastiskt gott! Perfekt bröd när man inte har tid med knådning och jäsning. Tack för ett toppenrecept.

  • zozo26 18 juli 2012

    super god

  • Lindsay6 26 juli 2012

    Jättegott men man blir dålig i magen om man äter för många skivor???

  • matingerd 31 juli 2012

    Jättegott, blir min favorit!

  • mikmi 24 augusti 2012

    Hur gott blir det att frysa?

  • fiskbulle2 11 september 2012

    Blev väldigt gott, jag tog mandlar i också! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.