Havregrynen gör brödet smakrikt och saftigt.
Instruktioner
- Mät upp havregryn och mjölk i en skål.
Låt havregrynen svälla i ca en timme.
- Smält smöret och smula ner jästen i en bunke under tiden. Ta lite av mjölk- och havreblandningen och rör ut med jästen, häll sedan i resten av blandningen och rör om. Tillsätt sedan det smälta smöret eller matolja, socker, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop alltsammans till en smidig deg. Låt degen jäsa i 45-60 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en långpanna. Häll degen i långpannan, den ska inte knådas. Tryck ut den så att den täcker hela plåten. Skär degen i ca 20 stycken jämnstora fyrkanter och strö gärna lite vetemjöl ovanpå. Låt jäsa i ytterligare 45-60 minuter under en bakduk.
- Grädda i 20 minuter. Låt svalna på ett galler med bakduk över.
Publicerat den
12 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott bröd, enkelt att baka. Tar för lång tid bara.