Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd i långpanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Havregrynen gör brödet smakrikt och saftigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp havregryn och mjölk i en skål. Låt havregrynen svälla i ca en timme.
  2. Smält smöret och smula ner jästen i en bunke under tiden. Ta lite av mjölk- och havreblandningen och rör ut med jästen, häll sedan i resten av blandningen och rör om. Tillsätt sedan det smälta smöret eller matolja, socker, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop alltsammans till en smidig deg. Låt degen jäsa i 45-60 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Smörj en långpanna. Häll degen i långpannan, den ska inte knådas. Tryck ut den så att den täcker hela plåten. Skär degen i ca 20 stycken jämnstora fyrkanter och strö gärna lite vetemjöl ovanpå. Låt jäsa i ytterligare 45-60 minuter under en bakduk.
  5. Grädda i 20 minuter. Låt svalna på ett galler med bakduk över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • osthyvlar 13 mars 2011

    Jättegott bröd, enkelt att baka. Tar för lång tid bara.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.