Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med tomat- och löktopping

 
Skriv ut

Blir ett stort, platt bröd som passar lika bra till soppa, utflykter eller buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resterande vatten,olja, ost, bakpulver, salt och den mindre mängden mjöl. Arbeta degen väl, 5 minuter i maskin och lite längre för hand. Jäs i 30 min under duk.
  2. Stek under tiden löken mjuk utan att den får färg, tillsätt tomaterna och blanda. Låt svalna.
  3. Ta upp och knåda degen och tillsätt eventuellt mer mjöl, degen ska ej vara kladdig men inte mer.
  4. Forma en boll som plattas ut till en oval med mjölade händer, ca 2 cm tjock.
  5. Fördela lökblandningen över och toppa med riven ost.
  6. Jäs ytterligare 30 minuter och grädda därefter i nedre delen av ugnen, 175º, 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.