Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mellans kalla buffé

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Jag lade spegelglas på ca 3 meter arbetsbänk i köket och dukade upp på det. Jag lade fram sparsamt av kött och räkor och fyllde på efterhand eftersom det vid öppet hus kan ta några timmar innan alla har kommit. De ingredienser jag angivit var det jag hade men du kan naturligtvis ändra till de ingredienser du vill ha.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja dagen innan med att steka köttet. På så vis slipper du stekos på festdagen. Även hummus och fetaoströra bör göras dagen innan för mesta smak.
  2. Hummus: Blanda pastorna med övriga ingredienser. Häll lite olivolja över om du gillar det och garnera med persilja. Gott att dippa bröd eller grönsaker i.
  3. Fetaoströra: Mosa osten med en gaffel i fraichen och pressa i vitlöken. Krydda. God både som dip och sås.
  4. Kycklingfilén, stek dem i ugn ca 25 minuter i 200º. Pensla dem innan med smör eller olja, salt och peppar.
  5. Fläskfiléen, sätt ugnen på 150°. Putsa filén. Bryn den i en stekpanna med olivolja, salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen, 25-30 minuter eller tills köttets innertemperatur är 70°.
  6. Skär kött och korv i tunna skivor och lägg det på små serveringsfat. Lägg räkorna oskalade i en skål. Häll potatissalladen i en skål och garnera den med blå vindruvshalvor.
  7. Placera ut hummus och fetaoströra i små skålar. Lägg fram olika kex och skär upp baguetterna. Placera brietårtan, ostbollarna och brödpinnarna bredvid.
  8. Gör en grönsallad och skär upp ett antal olika ovanliga frukter och placera ut dem snyggt.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Gillsan 5 maj 2009

    Det ser så smarrigt ut ,en kanonfin bild.

  • Evia 31 maj 2009

    Vilken aptitretande bild, ser jätteläcker ut. Blir ju hungrig på kuppen.

  • biggano 19 juli 2009

    Hej,ser gott ut,undrar hur många det är beräknat för?

  • Mellanbellan 20 juli 2009

    Vi var 25 personer som åt den eftermiddagen. En del tog slut och annat hade jag kvar som smörgåsmat dagen efter. De flesta tog lite av varje första gången och sen tog de av det de tyckte mest om, andra gången. Jag tog bort buffén vid 18-tiden och så serverade jag olika varmrätter vid 22-tiden när dansen hade pågått en stund och det behövdes fyllas på med krafter :-)

  • jen_has 11 november 2012

    Vi gjorde det mesta till vår buffé av detta och det blev lika gott som det såg ut. Tack! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.