Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödpudding på rester

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En enkel rätt att slänga ihop när man har lite rester kvar. Jag använder i detta recept köttfärssås och en chorizokorv som blev över samt en halv barkis som legat och blivit lite torr. Prova dig fram själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Rätten ska stå inne i ugnen cirka 60 minuter och beredningen tar ungefär 20 minuter.
  2. Smörj en eldfast form och bryt barkisen i grova bitar och lägg i botten. Klicka smöret över brödet. Skiva den råa potatisen i tunna skivor och fördela hälften av den över brödet. Hacka löken och sprid över potatisen.
  3. Lägg i köttfärssåsen och korven i skivor. Stick ner resterande potatis i detta. Hacka tomaterna grovt lägg i dessa. Smula fetaosten som översta lager. Till stanningen vispas 4 ägg ihop med matlagningsgrädde och crème fraiche. Krydda med salt och peppar efter eget tycke och smak.Slå över stanningen och grädda i mitten av ugnen. Täck över med bakplåtspapper efter 30-40 min så att inte fetaosten bränns. Hoppas det smakar!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.