Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröllopstårta

(3 kommentarer)  
Bröllopstårta Bröllopstårta
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

En relativt lättgjord tårta med få ingredienser,men ändå jättegod. Det är dekoration som tar lite tid, men även där kan man förbereda blommor och blad dagar i förväg i en burk med tättslutande lock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Blanda ner de torra ingredienserna, sikta i smeten. Sist blandar man försiktigt ner apelsinsaften. Grädda ca 30 min i 175 grader varm ugn.
  2. Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen Blanda socker och äggvita och värm under omrörning till ca 60 grader. Vispa sedan upp det med elvisp till en maräng. Smält gelatinbladen och blanda lite av den lätt uppvispade grädden i gelatinet. Sedan tillsättes resten av grädden. Vispa ner hallonen i marängen och sist grädd-gelatinblandningen. Låt moussen stelna till i kylskåp ca ½ timme.
  3. Skär tårtbotten i tre delar och bred fyllning mellan. Om man vill kan man pensla bottnarna med lite mjölk utblandat med en gnutta vaniljsocker.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • jaaniis 4 augusti 2011

    Hur stor form behöver man månne för tårtbotten?

  • lece 4 augusti 2011

    Om du vill göra en rund tårta bör den vara minst 28 cm i diameter, gärna större, annars är det bästa att göra den i långpanna.

  • lece 31 mars 2012

    Förlåt att jag inte sett din fråga tidigare, nu är det säkert för sent, men det kanske är någon annan som undrar. Jag har en stor stekpanna med höga kanter som är 34cm i diameter. Skruvar bort plasthandtagen så de inte smälter i ugnen. Perfekt att göra stora tårtbottnar i. Det går även att göra den i en långpanna, ska ladda upp en till bild av "samma" tårta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.