En relativt lättgjord tårta med få ingredienser,men ändå jättegod. Det är dekoration som tar lite tid, men även där kan man förbereda blommor och blad dagar i förväg i en burk med tättslutande lock.
Instruktioner
- Tårtbotten:
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Blanda ner de torra ingredienserna, sikta i smeten. Sist blandar man försiktigt ner apelsinsaften. Grädda ca 30 min i 175 grader varm ugn.
- Hallonmousse:
Blötlägg gelatinbladen
Blanda socker och äggvita och värm under omrörning till ca 60 grader. Vispa sedan upp det med elvisp till en maräng.
Smält gelatinbladen och blanda lite av den lätt uppvispade grädden i gelatinet. Sedan tillsättes resten av grädden. Vispa ner hallonen i marängen och sist grädd-gelatinblandningen.
Låt moussen stelna till i kylskåp ca ½ timme.
- Skär tårtbotten i tre delar och bred fyllning mellan.
Om man vill kan man pensla bottnarna med lite mjölk utblandat med en gnutta vaniljsocker.
Publicerat den
24 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur stor form behöver man månne för tårtbotten?
Om du vill göra en rund tårta bör den vara minst 28 cm i diameter, gärna större, annars är det bästa att göra den i långpanna.
Förlåt att jag inte sett din fråga tidigare, nu är det säkert för sent, men det kanske är någon annan som undrar. Jag har en stor stekpanna med höga kanter som är 34cm i diameter. Skruvar bort plasthandtagen så de inte smälter i ugnen. Perfekt att göra stora tårtbottnar i. Det går även att göra den i en långpanna, ska ladda upp en till bild av "samma" tårta.