Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brännvin - Besk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Lägger ut några egenkryddade brännvinssorter här. Besk tillhör den skånska brännvinskulturen och sägs hålla fiskarna kring skånekusten friska. Finns 100-tals Besk-recept allt från "glöggad Besk" till mitt som kommer här Systemets motsvarighet - Bäska droppar

Ingredienser

Instruktioner

  1. slå 6-7 cl okryddat brännvin i en kaffekopp fyll på med blommorna och täck med en plastfilm Låt stå ett par veckor Filtrera noggranmt och låt stå ytterligare en vecka så du får en bottensats. Dekantera och häll ca 4 cl av essensen tillbaka i flaskan med brännvinet. Låt mogna ett par veckor
  2. Malörten blommar från juli till september och för att få ett undergörande brännvin skall blommorna plockas på Bartolomeidagens morgon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • festmaten 7 maj 2008

    En Besk till sillamackan är ju bara såååååå gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.