Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserad lammstek med krämig kornotto och primörer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammstek i skivor blir härligt möra när det får bräsera långsamt i vin och fond. Matkornen får smak av citron och örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skölj köttet i kallt vatten och ta bort ev benflisor. Torka torrt med hushållspapper. Krydda lammköttet med 2 tsk salt och 1 tsk peppar. Bryn köttet i 2 msk olja i omgångar i en stekpanna, ca 2 minuter per sida.
  3. Lägg över köttet i en ugnssäker gryta med lock, tex. gjutjärnsgryta. Fräs lök och vitlök i fettet som är kvar i stekpannan under omrörning någon minut. Häll på vin, fond och vatten, låt koka upp. Häll över i grytan.
  4. Sätt ett lock på grytan och ställ in i nedre delen av ugnen. Tillaga ca 2 timmar tills köttet är mört och släpper från benen.
  5. Koka matkornen enligt anvisning på förpackningen. Häll av i en sil och spola hastigt i kallt vatten, låt rinna av. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs lök och citronskal i en stekpanna i 2 msk olja utan att det tar färg.
  6. Tillsätt vinet och låt det koka in. Häll på grädden och låt koka i 2 minuter. Tillsätt matkornen och låt småkoka under omrörning i 1-2 minuter, konsistensen ska vara krämig. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Vänd ner persilja och salvia. Späd ev med lite mjölk.
  7. Lägg upp köttet på tallrikar och skeda över lite av buljongen. Servera med kornotton och nykokta morötter och sparris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.