Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brie- och mangochutneypaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Passar utmärkt till buffé. Man måste våga testa nya smak-kombinationer som man kanske inte kunde tro funkar ihop, men som harmoniserar riktigt bra med varandra.

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här: Blanda vetemjöl, smör, vatten och pinjenötter i en matberedare. Tryck ut i en pajform och låt den svalna i 30 minuter i kylen. Förgrädda pajskalet på 225 grader i 10 minuter. Skär brieosten i tunna skivor. Lägg ut hälften av brieosten i pajskalet. Klicka mango chutney ovanpå osten. Lägg därefteri resten av osten och ovanpå klicka på resterande av mango chutney. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar till en äggstanning och häll på fyllningen över osten. Grädda i 30-35 minuter tills äggstanningen har stannat. Om pajen får för mycket färg innan den är klar, täck med aluminiumfolie de sista minuterna. Servera med sallad, mango chutney och kallskuret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.