Festlig bjudrätt, enkel att lyckas med. Att panera i grovt rågmjöl gör kycklingen extra frasig och god. Morotssalladen får lite extra sting av chilifrukten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Skala morötterna och riv dem med hjälp av den grövre rivskivan för asiatisk mat monterad på din köksmaskin. Det går också bra med den mellanfina rivskivan.
- Skär rödlöken i tunna skivor och lägg dem i hett vatten ca 5 minuter. Dela och kärna ur chilifrukten och skär den i små bitar. Blanda ihop olivolja, balsamvinäger och salt. Blanda ner chilin. Häll vattnet av rödlöken och lägg dem i en salladsskål tillsammans med de rivna morötterna. Rör runt.
- Dela brieosten i fyra delar. Skär en skåra i kycklingfiléerna och fyll med brieosten och blad av koriander. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det lätt med en gaffel. Häll rågmjölet i en annan djup tallrik och salta och peppra.
- Doppa kycklingfiléerna först i ägget och sedan i rågmjölet. Bryn dem i rikligt med smör i en stekpanna på medelhög värme så att de får en gyllenbrun färg. Stek dem färdiga i ugnen i ca 15 minuter.
- Servera kycklingen med morotssalladen och antingen kokt bulgur eller t.ex. ugnsstekta potatisklyftor.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar