Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brieostfyllda kycklingfiléer med morot- och rödlökssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festlig bjudrätt, enkel att lyckas med. Att panera i grovt rågmjöl gör kycklingen extra frasig och god. Morotssalladen får lite extra sting av chilifrukten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala morötterna och riv dem med hjälp av den grövre rivskivan för asiatisk mat monterad på din köksmaskin. Det går också bra med den mellanfina rivskivan.
  3. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg dem i hett vatten ca 5 minuter. Dela och kärna ur chilifrukten och skär den i små bitar. Blanda ihop olivolja, balsamvinäger och salt. Blanda ner chilin. Häll vattnet av rödlöken och lägg dem i en salladsskål tillsammans med de rivna morötterna. Rör runt.
  4. Dela brieosten i fyra delar. Skär en skåra i kycklingfiléerna och fyll med brieosten och blad av koriander. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det lätt med en gaffel. Häll rågmjölet i en annan djup tallrik och salta och peppra.
  5. Doppa kycklingfiléerna först i ägget och sedan i rågmjölet. Bryn dem i rikligt med smör i en stekpanna på medelhög värme så att de får en gyllenbrun färg. Stek dem färdiga i ugnen i ca 15 minuter.
  6. Servera kycklingen med morotssalladen och antingen kokt bulgur eller t.ex. ugnsstekta potatisklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.