Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brietårta

(3 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod "tårta". Lite mer än att bara sätta fram en bit ost. Passar utmärkt på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort kanterna runt om osten och dela den i 2 "bottnar".
  2. Rosta nötterna lätt i en stekpanna.
  3. Vispa grädden och blanda med philadelphiaosten, rör till en jämn smet.
  4. Häll nötter, russin och det mesta av örterna i smeten.
  5. Bred smeten på ena bottnen och lägg på den andra.
  6. Tryck till och rulla tårkanterna i resten av örthacket.
  7. Kan förberedas 2 dagar före serveringen om det önskas
  8. Använder man en stor brieost, dubblar du ingredienserna.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • pengsan 19 juli 2008

    Du får en 5-poängare för ditt recept! Jättegod och krämig. Lägger in en bild. Ha en bra dag! " Pengsan"

  • anmawa 23 maj 2010

    Bjöd kollegerna på denna supergoda tårta så nu vill alla ha receptet.

  • LEDIVO 6 juni 2010

    Blev en av favoriterna på studentbuffén igår. Flera önskade få receptet. Klar femma! //KAROLO

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.