Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brietårta med frukt och nötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Vacker, god och enkel är denna frukt-, fetaost- och nötfyllda Brietårta

Ingredienser

Instruktioner

Dela osten som en tårtbotten så att du får två jämntjocka bottnar. Blanda samman fetaosten med grädde. Rosta nötterna och strimla aprikoserna. Vänd ner tillsammans med russinen i fetaostkrämen. Bred ut fyllningen över ena osthalvan och lägg den andra halvan som ett lock. Pressa samman lätt, pensla tårtan ev med olja och rulla i kryddgrönt så fastnar det lättare. Svep in tårtan i plastfolie och kyl den. Vid servering garnera med persiljekvistar och pinjenötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • stolvan 10 maj 2010

    Den är så god att man inte kan låta bli att ta en extra bit även om man är mätt.. Helena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.