Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett annat namn för studentnejlika, men kan det inte också betyda att en maträtt är på gång? Jo då, det är namnet på en maträtt, snabbt, gott och enkelt. Det finns en hel del varianter av brinnande kärlek och jag har naturligtvis en helt egen. Tror dock inte att det förekommer så ofta på matbordet. Här på MK fanns den inte alls! Vad är det då som jag talar om? Ett gott potatismos, gärna gjort på mandelpotatis, rimmat sidfläsk, bacon, lök och falukorv. Man kan eventuellt servera kokta gröna ärtor som läggs i en ring runt moset, eller strö hackad persilja i moset. Inlagda rödbetor skall serveras till den här maträtten. Det här är allt som behövs till fyra personer:

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i lätt saltat vatten. Under tiden som potatisen kokar skär man fläsk, bacon, och korv i tärningar, skalar och hackar lökarna grovt.
  2. Börja med att steka fläsket till gyllenbrun färg och så att det börjar bli lite knaprigt. Ta upp det ur stekpannan och stek löken i fläskflottet, när den börjar få lite färg lägger man ner bacon och korv i stekpannan och låter det steka med ett par tre minuter innan man åter blandar ner fläsket, rör om och håll varmt.
  3. Nu skall potatisen vara kokt, häll av vattnet och låt ånga av någon minut.
  4. Mosa potatisen och blanda med kokande mjölk, vispa tills moset blir härligt pösigt. Smaksätt med salt och nymald vitpeppar.
  5. Lägg upp moset på varmt serveringsfat eller i en karott så att det bildar en topp. Garnera med den stekta fläskblandningen, om det är lite för mycket fett i stekpannan lutar man den så att fettet samlas vid pannans kant och öser med en sked upp fläsket på moset. Servera genast med rödbetorna och någon färsk grönsak.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • aattaa 10 juni 2010

    mycket enkel men supergod rätt,särskilt nu i husvagnen fem stjärnor från oss

  • mammis 21 februari 2011

    Mmm detta var jättegott,kommer att göras fler gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.