Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brioche med karamelliserad lök

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Variera de klassiska hamburgerbröden med ett läckert Brioche bröd. Brödet är även gott att äta till frukost, mellanmål eller till en soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek långsamt i smör och socker så att löken karamelliseras och det mesta av vätskan kokar bort. Krydda med salt. Låt kallna.
  2. Värm vatten och mjölk till 45 grader. Häll blandningen över jästen. Tillsätt den karamelliserade löken, ägg, mjöl, salt och peppar. Arbeta i hushållsassistent till en smidig deg. Forma till en boll och låt jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
  3. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bollar. Platta till dem lätt och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Vispa upp ägget tillsammans med bikarbonat. Pensla bröden och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler och skär upp före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.