Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Britas Italienska bröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott, lättbakat bröd. Passar bra att lägga på buffébordet. (Man kan med fördel blanda i oliver och soltorkade tomater)

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här: 1. Rör ut den smulade jästen i vattnet. Tillsätt salt och olja. 2. Arbeta in mjölet till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Jäs i 2 timmar. 3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen i två delar som sedan delas i tre delar. Fläta dem till två flätor som läggs på smord plåt att jäsa ca 45 minuter. 4. Grädda 15 minuter i 250gr. Stäng av ugnen och grädda färdigt i eftervärme i ca 15 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Det går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • a_frostensson 28 december 2009

    Skriv ut

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.