Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Britas mjukbröd

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Blanda allt och baka ut direkt. Sen direkt in i ugnen. Kan inte bli enklare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag börjar med att sätta ugnen på 250 grader och sätter samtidigt in en plåt i mitten av ugnen.
  2. Jag häller en liter fil i en bunke, mäter upp sirapen och häller i den i filen och rör om lite grann.
  3. Mäter upp några deciliter rågsikt och häller det i en separat bunke blandar detta med bikarbonaten och saltet för att jäsämnet inte ska hamna på ett ställe.
  4. Sist jag gjorde brödet mätte jag upp att jag använde 18 deciliter rågsikt men receptet säger ett kilo. Antar att det beror på hur noga man mäter upp filen och sirapen - kan variera.
  5. Min deg var lite kladdig när jag började kavla ut den i ganska mycket vetemjöl. Degen satt fast i bakbordet lite grann.
  6. Jag formar först en boll (vetemjöl på bollen för att den inte ska fastna i händerna) och sedan plattar jag ut den på bakbordet. Tar kruskaveln och kavlar båda sidorna tills kakan blir så tunn den kan bli utan att det blir hål i den, ca ½ cm tjock. Var inte rädd att använda vetemjöl vid utbakning för man kan borsta bort det överflödiga efter gräddning.
  7. När jag gräddar så drar jag ut plåten lite för att det ska gå lättare att lägga på kakan. Sen in med plåten helt och stänger luckan. Gräddar i 2,5 till 3 minuter.
  8. När kakan börjar få fläckar av ljusbrunt på ovansidan tar jag ut den och när jag kollar undersidan så är den mer fläckig än ovansidan av ljusbruna fläckar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.