Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli- och skinkpaj

 
Skriv ut

Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med hjälp av en gaffel. Låt formen stå kallt ca 15 minuter.
  4. Sätt en aluminiumremsa runtom kanten och grädda pajskalet ca 15 minuter. Ta bort aluminiumremsan.
  5. Tina broccolin och dela den eventuellt i mindre bitar. Låt den rinna av på hushållspapper. Strimla skinkan. Riv osten eller smula den.
  6. Lägg broccolin och skinkan i botten på det förgräddade pajskalet. Strö över osten.
  7. Vispa samman äggen med mjölk, salt, peppar och basilika. Häll äggstanningen över broccolin. Fördela tomaterna ovanpå.
  8. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills äggstanningen har fin färg och har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.