Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoligratäng med bacon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Perfekt lunchvariant av broccoligratäng som jag slängde ihop idag. Tonåringarna renskrapade formen så jag vill föreviga receptet även om det redan finns andra broccoligratänger i MK. Vill man kan man ha ost överst men jag tyckte inte det behövdes.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Koka broccolin nästan mjuk och lägg i en ugssäker form. Stek sönderklippt bacon lite lätt och låt fettet rinna av. Strö bacon ovanpå broccolin. Blanda ihop keso, ägg och söndersmulad ädelost och smaksätt med salt och peppar. Häll kesoblandningen över broccolin och gratinera i 225 grader i ca 35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • therese12 22 mars 2011

    Passade bra som tisdagsrätt här hemma :) God och lättgjord!

  • jecki 24 maj 2011

    Jag gillar inte ädelost så jag körde med prästost istället och det blev gott :) Lade även till en röd paprika, gul lök, vitlök och örtkryddor. Supergod vardagsmat! Tack för inspirationen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.