Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoligratäng med rökt skinka

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Variera skinkan med rökt kalkon eller kassler när du vill ha variation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225º
  2. Skala stjälken på broccolin och skär den i skivor. Dela broccoliskotten i buketter. Skölj och skär purjolöken i bitar. Förväll i vatten i en kastrull på spisen, ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten.
  3. Häll mjölk, idealmjöl och grönsaksfond i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan såsen koka 3 minuter. Blanda ner osten.
  4. Lägg broccoli och lök i en smord ugnssäker form. Häll över såsen och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. Servera med rökt skinka och tomater.
  5. Tips! Det är gott att gratinera blomkål på samma sätt.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • jeenny 15 januari 2008

    underbart gott

  • DevourMe 23 augusti 2008

    ideal mjölk vad menas med det:P? går det inte å ta minimjölk utan måste ta 3 % och sista frågan, kan man ta bort osten?

  • Nallemamma 9 september 2008

    mycket gott med blomkål också!!! och stora morots bitar!!! YUM!! tack!!

  • Matglad-54 23 april 2009

    Gott, Gott!!!!!!!!

  • Gul13 7 maj 2009

    Jättebra grundrecept. Gott

  • Serentia 24 maj 2010

    Fungerar jättebra som sidrätt till det mesta. Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.