Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoligratäng med rökt skinka eller kassler

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jättegott och något som hela familjen tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka broccolin i saltat vatten 10 minuter. Spara spadet.
  2. Smält fettet i kastrull, tillsätt mjöl, päd med grönsaksspad och mjölk, vispa försiktigt hela tiden. Är spaden varm tillsätt lite i taget. Koka upp under omrörning, låt koka 3-4 minuter. Rör ner osten. Blanda ägg och grädde, rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg broccolin i en ugnsform. Strö över skinkan eller kasslern. Slå över gratängsåsen. Ställ in i mitten av ugnen 225 grader tills den fått fin färg ovanpå, ca 30 minuter.
  4. Serveras med grönsallad och potatis.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • miramamman 4 september 2011

    Mums vad gott det var

  • Marre73 5 september 2011

    Mm är nog dags att göra den här hemma igen också var länge sedan o den är populär.

  • misjoo 31 maj 2013

    Gott! Jag ändrar dock alltid recept jag använder, men detta var en superbra grund! Jag lade till 1 lök och ett par svampar i gratängsåsen och 3 tomater och 2 mozzarellaförpackningar i fyllningen. (Den blev lite rinnig av tomaterna, ska nog koka dem lite för sig själva för att bli av med lite vätska nästa gång...)

  • Briitta 3 juni 2023

    Gjorde gratängen enligt receptet, den blev rinnig och grynig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.