Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolimousse

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Qvinnokören Lapponica i Luleå har gett ut ett par receptböcker med sångarnas favoriter. Ur Qvinnornas Bästa Pajrecept kommer här en mousse utan pajskal att servera till fläskfilé eller rökt lax. Den är supergod kan jag lova! Jag brukar sätta i minst dubbla mängden av osten och hotta upp smaken med lite sambal oelek eller vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka broccolin ca 5 min i saltat vatten. Spola av den i kallt vatten och krama ur vätskan. Kör i matberedare tillsammans med allt utom osten.
  2. Smörj en ugnssäker form och häll i hälften av smeten. Fördela osten över och bred ut resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen, 225-250 grader i 25-35 min. Peta lite med en gaffel och kontrollera så att pajen är genomgräddad. Täck med aluminiumfolie om den ser ut att vilja bli för mörk
  3. Skäres i tårtbitar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Pirkko 12 oktober 2008

    Jättegott!! Passar också jättebra till festligare tillfälle. 5 stjärnor.

  • mumsan 5 mars 2016

    Smarrigt å snyggt!

  • mumsan 5 mars 2016

    Smarrigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.