Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolipaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett annat recept på Broccolipaj

Ingredienser

Instruktioner

Häll mjölet i en skål. Lägg i smöret skuret i små bitar. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt keson och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform så att den täcker formens botten och kanter. Nagga med en gaffel. Tryck fast en remsa folie runt kanten så åker inte degen ner vid gräddningen. Ställ kallt i ca 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet ca 10 minuter. Förväll under tiden broccolibuketterna i saltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Vispa ihop grädde och ägg med lite salt och peppar till en äggstanning. Fördela broccolin i det förgräddade paj skalet. Smula ner ädelosten. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat ca 30 - 35 minuter. Ugnstemperatur 200º

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • seijariitta 11 januari 2009

    Det här skall bli gott, tror jag. Hälsn. Seija

  • Becj 20 oktober 2009

    Det här receptet har jag gjort mångagånger nu, tack för en enkel, nyttig och jättegod paj! Blir ett par matlåder varje gång också, helt perfekt! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.