Det här är en supergod kvällsrätt, perfekt med bara en sallad som tillbehör.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Skölj och borsta av potatisarna grundligt under rinnande kallt vatten, torka av dem och halvera dem på längden. Pensla snittytorna med smör. Lägg potatisarna med snittytan upp på plåten och baka 40 min i ugnen.
- Skölj broccolin och dela den i bitar. Lägg bitarna i ett durkslag över en kastrull med kokande vatten, lägg på locket och ångkoka ca 7 min. Kyl av broccolin och dela den i små buketter. Hacka stjälken fint.
- Ta ut potatisarna ur ugnen och låt dem svalna något. Gröp ur dem så att en 1 cm tjock kant återstår. Hacka hälften av potatisköttet. Spara resten och använd det till något annat.
- Ta bort synligt fett från skinkan och skär den i små tärningar. Blanda skinkan med potatishacket och broccolin i en skål. Blanda ner ost, crème fraiche och ägg och rör om försiktigt. Smaka av med salt, peppar, mejram och muskot.
- Lägg broccoliblandningen i de urgröpta potatisarna och sätt tillbaka dem på plåten. Baka ytterligare 20 min i ugnen tills ovansidan fått fin färg.
Publicerat den
6 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var supergott !! kommer att göra många gånger följde receptet till punkt och pricka !! tack för receptet