Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolisoppa med ostcocotte

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldigt nyttig och god soppa! Fungerar fint som förrätt, men går bra som huvudrätt också (jag tycker åtminstone den är skapligt mättande).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ostcocotte: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop äggen, grädden och osten och fördela sedan smeten i antingen ugnssäkra formar eller muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Klart!
  2. Soppa: Dela broccolin i buketter och skär stammen (ta bort det längst ner) i skivor. Hacka löken och fräs den i en kastrull. Häll i hälften av vattnet och lite salt. Lägg först i broccolistammarna och låt det koka en stund innan du lägger i resten av broccolin och vattnet. Koka det mjukt och ta bort kastrullen från plattan. Mixa det till en slät soppa och blanda ner creme fraiche. Smaka av med peppar och salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.