Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolisoppa med rågbrödskrutonger och rostad mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Överraska gästerna med en vackert grön broccolisoppa, som har en överraskande fyllning och god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök och vitlök och finhacka alltsammans. Hetta upp oljan i en gryta och stek löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt cayennepeppar, buljong och grädde. Låt sjuda under lock 10 minuter.
  2. Skölj broccolin och skär den i små buketter. Skär också stocken i tunna skivor. Lägg ner bitarna i soppan och koka upp på nytt, tills broccolin är precis mjuk. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Rosta brödskivorna ordentligt i en brödrost. Kantskär och skär sedan brödet i små tärningar. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme tills de får lite färg, ca 5 minuter. Grovhacka den.
  4. Häll upp soppan i varma skålar eller djupa tallrikar, och strö över krutonger och mandel. Droppa sist över lite olivolja och servera med gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.