Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd för rosten

 
  • Serverar: 1-2 portioner
Skriv ut

Lättbakat bröd som är gott att rosta

Ingredienser

Instruktioner

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör tills jästen löst sig och fortsätt med att blanda i mjölsorterna i en matberedare. Låt degen jäsa i 60 min. Tillsätt ingredienserna i steg två och arbeta igenom degen ännu en gång. Forma sedan till en större eller två mindre limpor. Låt limpan/limporna jäsa under bakduk i ca 40 min. Skåra brödet och pensla dem med vatten innan de skjutsas in i mitten av ugnen i 30 min på 250 grader. Ha brödet under uppsikt de sista 10 minuterna så att de inte bränner vid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.