Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd från Ferrara

 
Skriv ut

Sommarbröd från DN

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader, 250 grader om det är varmluftugn. Rör ihop salt, jäst och vatten i en skål, häll upp mjölet i degbunken och mät upp oljan för sig. Vattnet kan vara kallt men tar då längre tid att jäsa.
  2. Rör ned jästvattnet och oljan växelvis. Knåda ihop degen. Den ska bearbetas länge, bortåt 10 minuter i maskin, dubbla tiden för hand.
  3. Låt degen jäsa i minst två timmar, gärna det dubbla.
  4. Baka ut i långa smala rullar, skåra med vass kniv så är det lätt att bryta brödet vid bordet. Jäs rullarna på plåten i en halvtimme och baka dem i ugnen i 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.